Türkiye-AB KİK Mart ayında Türkiye'de toplanacak

Türkiye-AB KİK Mart ayında Türkiye'de toplanacak
Türkiye-AB KİK Eş Başkanları M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Panagiotis Gkofas, Türkiye-AB KİK’in 2020’nin ilk toplantısının Türkiye’de yapılmasında mutabık kaldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye Kanadı Eş-Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile AB Kanadı Eş-Başkanı Panagiotis Gkofas dün akşam İstanbul’da çalışma yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin bir bölümüne Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakçı da katıldı.

Nisan 2019’daki Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısı sonrası ilk kez bir araya gelen Türkiye-AB KİK Eş-Başkanları Türkiye ve AB’deki gelişmeler, Türkiye-AB ilişkileri ile Türkiye-AB KİK 2020 programını ele aldı. Çalışma yemeğinde, Türkiye ile AB arasındaki diyaloğun önemine değinilerek, Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren KİK’in ilişkilerde yapıcı ve köprü kurma rolüne vurgu yapıldı.

Türkiye-AB KİK 2020 yılı ilk toplantısının Mart ayında Türkiye’de gerçekleştirilmesi konusunda da Eş-Başkanlar arasında görüş birliği sağlandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.