Sincan’da Misafir Öğrenciler “Ebru Sanatı” ile Tanıştı

Sincan’da Misafir Öğrenciler “Ebru Sanatı” ile Tanıştı
Sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaşların takdirini toplayan Sincan Belediyesi, geleneksel Türk el sanatlarımızı gençlerimize öğretiyor, yabancı öğrencilere ise tanıtımını yapıyor.

Sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaşların takdirini toplayan Sincan Belediyesi, geleneksel Türk el sanatlarımızı gençlerimize öğretiyor, yabancı öğrencilere ise tanıtımını yapıyor. Avrupa ülkelerinden gelen misafir öğrenciler, Zeytindalı Kültür Merkezi’nde ebru sanatı ile tanışma fırsatı buldu.

Sincan Belediyesi Avrupalı misafirlerimiz ile gönül köprüsü kurdu

Gençlerimizin ve çocuklarımızın geleneksel Türk sanatlarını öğrenmeleri için kurslar açan Sincan Belediyesi, aynı zamanda bu sanatların yabancı öğrencilere tanıtımını da yapıyor. İtalya, Portekiz ve Macaristan'dan misafir olarak gelen öğrenciler ebru sanatı ile ilk kez tanıştı. Zeytindalı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

“Çok Etkileyici Bir Sanat”

Ebru yapımını gören Avrupalı öğrenciler, ebru teknesinin başında ilk denemelerini yaptı. Renklerin sudaki dansını gören ve çeşitli şekiller veren öğrenciler, ortaya çıkan her desen karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Ebrunun çok etkileyici bir sanat olduğunu belirten öğrenciler, üzerinde çok çalışılması gerektiğini de ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.