Ankara'nın Vaka Sayısında Kırmızı Uyarı! Ankara En Fazla Vaka Sayısına sahip 2. İl konumunda...

Ankara'nın Vaka Sayısında Kırmızı Uyarı! Ankara En Fazla Vaka Sayısına sahip 2. İl konumunda...
Bakan Koca: "(Kovid-19) Son üç gün ortalamasıyla en çok vakanın görüldüğü iller; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa."

Son 24 saatte korona virüs Vaka Sayısı

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 22 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 5 bin 282’e yükseldi. Bugün toplam 49 bin 302 test yapılırken, bin 41 yeni vaka tanısı konuldu, toplam vaka sayısı ise 208 bin 938 oldu. Bugün 2 bin 219 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı da 187 bin 511’e yükseldi. Toplam entübe hasta sayısının 406, toplam yoğun bakım hasta sayısının ise bin 172 olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bazı büyük kentlerde en yüksek haftalık vaka sayıları salgının 5. haftasında görülmüştü. Tedbirlerle bunu düşüşler izledi. 13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır” ifadelerini kullandı.

En fazla Kovid-19 vakası görülen iller

Bakan Koca: "(Kovid-19) Son üç gün ortalamasıyla en çok vakanın görüldüğü iller; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa."

(Kovid-19 tedavisi) Ortalama hastanede yatış süresi 21-22 günden 3 günlere, ortalama yoğun bakım süreleri 18-20 günden 2 günlere kadar indi.

En az Kovid-19 vakası görülen iller

 "Son 3 gün en az vaka görülen iller; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik oldu."

(Okullardaki Kovid-19 tedbirleri) 31 Ağustos'a doğru salgının seyrinde farklılık olursa, online ya da hibrid birtakım yöntemler önerilebilir"

"(Antikor testlerinin sonuçları) 18 bin kişinin tamamlanmasıyla muhtemelen haftaya açıklamış oluruz."

Koca: "(Grip aşısı) Geçen yıldan daha fazla sipariş verdik. Bu yıl için grip aşısı sorunu yaşanmayacağını söyleyebilirim."

“BAZI İLLERDE, HASTALIK PİK SEVİYESİNE ULAŞIYOR”

Son 10 gün içinde, gerileme gösterdiğimiz yerden toparlanabileceğimizi de kanıtladığımızı açıklayan Koca, “Yeni vaka sayılarımız bin seviyelerinde. Yeni vaka sayılarının neden bu seviyede kaldığının da sebebi belli. Diyarbakır, Konya, Adana, Gaziantep, Urfa başta olmak üzere, bazı illerde, hastalık pik seviyesine ulaşıyor. Bu şehirler, en yüksek vaka sayılarını yeni görmektedir. Buralardaki vaka artışlarının ancak tedbirlerin gücüyle azalacağını, daha stabil hale geleceğini düşünüyoruz. Mevcut durum, Türkiye ortalamasına ilişkin genel dağılımdan çok, belli şehirlerdeki artışlardan kaynaklanmaktadır” dedi.

Güncel korona virüs tablosunu kamuoyu ile paylaşan Koca, Türkiye’de son 24 saatte bin 41 kişiye Covid-19 tanısı konulduğunu, 22 kişinin hayatını kaybettiğini ve toplam vaka sayısının 208 bin 938, can kaybının 5 bin 282 olduğunu belirtti.

“ORTALAMA YOĞUN BAKIM SÜRELERİ 18-20 GÜNDEN 2 GÜNLERE KADAR İNDİ”

Grafikler üzerinden kamuoyunu bilgilendiren Koca, “Anadolu’da birinci dalga hala devam ediyor. Filyasyon çalışmalarını son derece önemsiyoruz. Ortalama hastanede yatış süresi 21-22 günden 3 günlere, ortalama yoğun bakım süreleri 18-20 günden 2 günlere kadar indi. Son üç gün ortalamasıyla en çok vakanın görüldüğü iller; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa. Son 3 gün en az vaka görülen iller; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik oldu” ifadelerini kullandı.

Okullar Açılacak Mı?

Koca: "(Okullardaki Kovid-19 tedbirleri) 31 Ağustos'a doğru salgının seyrinde farklılık olursa, online ya da hibrid birtakım yöntemler önerilebilir" 

 "(Öğrencilerin) Sırasına oturduğu ana kadar maskeli olmasını önemsiyoruz ama devamında maskeyi takma zorunluluğu olsun istemiyoruz."

Kurban Bayramınada Kısıtlama Olacak Mı?

Bakan Koca: "Kurban Bayramı'na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız."

Aşı Çalışmaları

Koca: "(Kovid-19 aşısı) Hayvan çalışmaları devam ediyor. Sürecin başarılı seyrettiğini söyleyebilirim. Eylül-ekimde klinik çalışmalara geçebiliriz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.