MHP'li Murat Ilıkan Haymana Yolu İçin Çağrıda Bulundu: “Bir An Önce…”

MHP'li Murat Ilıkan Haymana Yolu İçin Çağrıda Bulundu: “Bir An Önce…”
Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, bu problemin bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğiyle ilgili açıklama altına imza attı.

Ankara’da trafik sorununun en sık şekilde boy gösterdiği ana arterler arasında yer alan Haymana Bulvarı’ndaki bu problem her geçen gün katlanarak büyümeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, bu problemin bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğiyle ilgili açıklama altına imza attı.

Murat Ilıkan Haymana Yolu İçin Çağrıda Bulundu: “Bir An Önce…”

Haymana Bulvarı’nda özellikle yaz aylarına girilmesiyle birlikte, hafta sonları yaşanan trafik yoğunluğu katlanarak devam ederken, yeni tip koronavirüs (covid-19) pandemi sürecinde bu sorun artık sürücülerin büyük bir çilesi haline gelmiş durumda.

Ankara’yı, Haymana ilçesine bağlayan söz konusu bulvarın güzergahına Mogan Park ile birlikte düğün salonlarıyla, hobi bahçeleri de gelince trafik sorununun artması kaçınılmaz oldu. Covid-19 salgın sürecinde insanların hafta sonlarını bahçeleri ve villalarında geçirme arzuları, Başkentin en büyük sayfiye alanları arasında yer alan Mogan Park’a onbinlerce ziyaretçinin gelmesi, normalleşme süreci ile birlikte düğünlerin başlaması da tüm bunlara eklenince trafik akışında artış yaşandı.

“Bu Çileyi Yeni Düzenleme Bitirir”

Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Haymana Bulvarı’nda sürücülerin çilesi haline gelen trafik sorunu üzerinde durarak, problemin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. Murat Ilıkan, Haymana Bulvarı’nda özellikle hafta sonları akşam saatlerinde adeta bir kaos yaşandığına ve bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bir önerge verdiklerine dikkat çekti. Ardından ise şu ifadeleri kullandı.

Gölbaşı Haymana yolu trafiği özellikle yaz aylarında günde on binlerce aracın geçtiği bir güzergâh olmaktadır. Trafiğindeki yoğunluk nedeni ile Ankara Konya Karayolu’nu da tıkayacak duruma gelmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu sorunu bir an evvel çözmesi, bu yaraya neşter vurması, bu trafik çilesine son vermesi gerekmektedir. Haymana yolunun bu yoğun araç trafiğini karşılayacak şekilde fiziki uygunluğa ulaştırılması, yol ve trafik düzeninin değiştirilerek rahatlatılması gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.