Ankara′da vakalar neden arttı? Ankara'da Eylül Ayında Koronavirüs sayısı düşecek mi?

Ankara′da vakalar neden arttı? Ankara'da Eylül Ayında Koronavirüs sayısı düşecek mi?
Ankara'da Koronavirüs Artışının Sebebi Nedir? Ankara'da Eylül Ayında Koronavirüs sayısı düşecek mi? Ankara’da Vaka Artışının Nedeni Çevre İllerden Gelen Vatandaşlar! Eylül Sonunda Vaka Sayılarının Azalması Bekleniyor, işte tüm detaylar

Ankara'da Koronavirüs Artışının Sebebi Nedir? Ankara'da Eylül Ayında Koronavirüs sayısı düşecek mi? Ankara'da Koronavirüs Eylül Ayında Düşmesi Bekleniyor. Türkiye’de yeni tip Koronavirüs (Covid – 19) salgını ile mücadele kapsamında tedbirler uygulanmaya devam ederken bir yandan da özellikle son dönemde artan vaka sayıları büyük bir endişeye neden oldu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek tarafından konu hakkında yapılan açıklamada ise özellikle Ankara için birçok konu hakkında önemli ipuçları verildi.

Prof. Dr. Mustafa Gerek tarafından yapılan açıklamada, Ankara’da Covid – 19 vakalarının artmasında özellikle çevre illerden tedavi için gelen hastaların etkili olduğunu belirtti. Yaşanan artışı çevre illerden gelen hastalara bağlayan Prof. Dr. Gerek ayrıca önümüzdeki dönemde Ankara’da Koronavirüs vakalarında yaşanacak gelişmeler hakkında önemli tahminlerde bulundu.

Ankara’da Vaka Artışının Nedeni Çevre İllerden Gelen Vatandaşlar!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, Ankara’da özellikle son dönemde yaşanan vaka artışlarının nedeni ve gelecek dönemde Ankara’da virüsle ilgili tahminlerinin neler olduğunu açıkladı. Vaka artışlarında iki önemli noktaya dikkat çeken Prof. Dr. Gerek, Ankara’nın çevresindeki illerden Ankara’ya göç eden vatandaşların vakalar içinde önemli bir paya olduğunu ifade etti. Çankırı, Çorum, Kayseri, Kırıkkale başta olmak üzere birçok çevre ilden ve ilçeden çok fazla göç almasının bu sonuçlarda etkili olduğunu belirtti.

İkinci bir neden olarak yaz tatili için kalabalık yerlere giden ve burada fiziki mesafe, maske kullanımı ve hijyene dikkat edilmemesi nedeniyle bir arada bulunan kişilerin birbirine virüsü çok daha hızlı bir şekilde bulaştırdıklarını ifade etti.

Eylül Sonunda Vaka Sayılarının Azalması Bekleniyor!

Açıklamasının devamında gelecek dönemde Koronavirüs salgınına ilişkin tahminlerini de paylaşan Prof. Dr. Gerek, Ankara ve çevresindeki illerde hastalanan vatandaşların Ankara’ya tedavi için gelmelerinin bu vakaların artmasında önemli bir paya sahip olduğunu dile getirdi. Öte yandan Eylül ayının sonuna doğruda Ankara’nın rahatlayacağınız tahmin ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Gerek, Koronavirüs hakkında yaptığı açıklamalar ile farklı konulara dikkat çekti.

Genel tabloda Ankara’nın Türkiye ortalamasının altında bir grafik izlediğini ifade eden Prof. Dr. Gerek, son rakamlara göre bu sayıların bir miktar artış gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.