Ankara İli Yılın Çırağı ve Kalfası plaketle ödüllendirildi

Ankara İli Yılın Çırağı ve Kalfası plaketle ödüllendirildi
33. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ankara İli Yılın Çırağı ve Kalfasına ANKESOB'da düzenlenen törenle plaket ve sertifikaları takdim edildi.

33. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ankara İli Yılın Çırağı ve Kalfasına ANKESOB'da düzenlenen törenle plaket ve sertifikaları takdim edildi. ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, "Çıraklıktan başlayıp, ustalığa kadar giden yolda, mesleki eğitim kadar iyi insanı temel alan ahlaki eğitim de büyük önem taşımaktadır." dedi.

Bu yıl Koronavirüs ( Kovid-19) tedbirleri doğrultusunda kısıtlı ve asgari katılımla gerçekleştirilen 33. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Ankara İli Yılın Çırağı Ömer Erdem (Ostim Mesleki Eğitim Merkezi Bilgisayarlı Makine İmalatı Bölümü Öğrencisi) ile Yılın Kalfası Muhammet Çınar'a (Ostim Mesleki Eğitim Merkezi LPG Yakıt Sistemleri Bölümü Öğrencisi), plaket ve yılın çırağı/kalfası sertifikaları, ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner ve ANKESOB Yöneticileri ile Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Karaer tarafından takdim edildi.

ANKESOB'ta gerçekleştirilen yılın çırağı ve kalfasının plaketle ödüllendirildiği törene, Ostim Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Başyardımcısı Süleyman Taşcan ile Müdür Yardımcısı Cengiz Değirmencioğlu da katıldı.

 "AHLAKI ÖZÜMSEYEN AHİLİK RUHU ÖNCELİĞİNİZ OLSUN"

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara İli Yılın Çırağı Ömer Erdem ile Ankara İli Yılın Kalfası Muhammed Çınar'ı tebrik ederek, 33. Ahilik Haftası'nın tüm esnaf ve sanatkarlar ile geleceğin esnaf ve sanatkarları; mesleki eğitim öğrencilerine de hayırlı olmasını diledi ve şunları kaydetti: "Ahilik bizi biz yapan öz değerimizdir. Ahilik kardeşlik, dürüstlük, misafirperverlik, dayanışma, hoşgörü ve iyi ahlak demektir. Ahilik demek kalite anlayışından ödün vermemek demektir. Güzel ahlak ve sanatın bir bileşimi olarak karşımıza çıkan Ahilik, mesleki eğitim demektir. Geleceğin esnaf ve sanatkarları olarak sizler de şuan eğitim kademelerinden geçiyorsunuz. Ahilik, mesleki eğitime ve çalışanına büyük önem vermiştir. Çıraklıktan başlayıp, ustalığa kadar giden yolda kişisel gelişimlerinize çok önem verin. Şu anki durumunuza sadece mesleki eğitim olarak da bakmayın. Mesleki eğitimin yanı sıra ahlakı da önemseyin. Mesleki eğitim, ahlaki eğitimle de desteklenmelidir. Ahilik teşkilatı, mesleki bir dayanışma örgütü olarak kurulmuş olsa da iyi insan olmayı temel almış, ahlaki ilkeleri mensuplarına kazandırmayı önemsemiştir. İyi ahlakla yapılan bir iş, çalışma başarıya ulaşır. Attığınız her adımda ahlakı özümseyen Ahilik ruhu önceliğiniz olsun. Tüm yaşamınız boyunca doğruluktan, iyi ahlaktan uzaklaşmayın. Ahilik Haftanızı kutluyor, her ikinize eğitim hayatınızda ve gelecekteki meslek hayatınızda başarılar diliyorum."

Ziyarette ayrıca, Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Karaer de Yılın Çırağı Ömer Erdem'e Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan'ın, Yılın Kalfası Muhammet Çınar'a da Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın tebrik mesajını içeren birer çerçeve takdim etti.

attachment-29333-0-5cad89475db73a74fa80f0fdb3e28b4b-1600417116-1600417456.jpg

attachment-29333-2-5cad89475db73a74fa80f0fdb3e28b4b-1600417118.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.