Etimesgut Belediye Başkanı Demirel Ankara'nın Başkent Oluşunun 97. Yılını Kutladı

Etimesgut Belediye Başkanı Demirel Ankara'nın Başkent Oluşunun 97. Yılını Kutladı
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel Ankara'nın başkent oluşunun 97. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel Ankara'nın başkent oluşunun 97. yılı nedeniyle mesaj yayımladı. "Tarihte 13 Ekim; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük önem verdiği Ankara'mız için tarihi bir gündür. Bugün Ankara'mızın başkent oluşunun 97. yılıdır" diyen Demirel sözlerini şöyle sürdürdü: "İstiklal Savaşı’nın önemli adımını 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelerek atan Atatürk, Ankara'mızı İstiklalimizde ve istikbalimizde önemli görmüştür. 5 Ekim 1922'de hemşerimiz olmuş, 13 Ekim 1923 tarihinde de başkent yapmıştır. Atatürk’ün Ankara’yı başkent yapması asla tesadüfi değildir: Ankara’mızın İstiklal Savaşı’ndaki onurlu dik duruşu ve mücadelesi kadar Ankara’nın, tarihi, sosyal, kültürel yapısı da bunda etkili olmuştur. Atatürk, gerçekten Ankara’mıza değer vermiş, hayatını bu şehre vakfetmiş, bu şehirle bütünleşmiştir. Şehrimizin gelişimine büyük katkı sağlayan ve bugün halen önemini koruyan Cumhuriyetimizin çok önemli kurumlarını Ankara'da kurmuştur".

Demirel, Atatürk'ün ülkemizin kalkınma ve büyüme hamlelerinde de Ankara’ya ve Etimesgut'a ayrı bir önem verdiğini hatırlatarak, mesajında şunları kaydetti:

"Atamızın şu veciz sözün de bunu görmek mümkündür; "Ankara davası, yalnız bir şehir yapmak davası değildir. Ankara yapıcılığı vatanın en uzak köylerine kadar uzayacaktır. Modern Etimesgut bir başlangıçtır." Atatürk, Ankara'mıza ve Etimesgut'umuza verdiği önemi ve biçtiği misyonu bu sözüyle ortaya koymaktadır. Ankara Atatürksüz, Atatürk Ankara’sız düşünülemez. Atatürk’ün Ankara’sını; O'na layık bir şehir yapma gayreti içinde olduğumuzu ifade ederek, Ankara’mızın başkent oluşunun 97. yılını Kut’luyorum. “Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde bambaşka bir yeri vardır.” diyerek bizleri onurlandıran Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.