Prof. Dr. Füsun Yıldız, KKTC Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanlığı’na Getirildi

Prof. Dr. Füsun Yıldız, KKTC Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanlığı’na Getirildi
Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız KKTC Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanlığına Getirildi

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız KKTC Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanlığına getirildi.

Prof. Dr. Füsun Yıldız görevi üstlenmesinin ardından 6 kişiden oluşan komite ile yaptıkları ilk toplantıda eylem planlarını oluşturmak üzere çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Ulusal ve uluslararası arenada farkındalık yaratılması gereken sağlık konularında çalışmalar yapacaklarını söyleyen Prof. Dr. Yıldız yurt dışındaki KKTCli bilim insanlarıyla adada yaşayan ve çalışan bilim insanlarını bir araya getireceklerini söyledi.

Prof. Dr. Füsun Yıldız önceliklerinin Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile birlikte COVID-19la mücadelede halkı bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yapmak olduğunu ifade etti. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanlığının ilk icraatlarından biri COVID-19la ilgili kamu spotları hazırlamak olacak.

Prof. Dr. Füsun Yıldız, KKTC Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanlığı’na Getirildi

PROF. DR. FÜSUN YILDIZ KIMDIR

Füsun Yıldız 3 Ağustos 1965te Antalyada doğdu. Lise eğitimini TED Ankara Kolejinde alan Yıldız daha sonra lisans ve yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Füsun Yıldız göğüs hastalıkları üzerine uzmanlık ve doktora düzeyindeki eğitimini ise Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirdi.

Yıldız Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev aldığı sürede 1996da yardımcı doçentlik 1999da doçentlik ve 2005 yılında da profesörlük unvanlarını aldı.

Astım tütün ve tütün ürünleri ile mücadele KOAH ve kadınlarda akciğer sağlığı alanlarında özel çalışmaları bulunan Prof. Dr. Füsun Yıldızın ulusal ve uluslararası pek çok makalede imzası bulunuyor.

Prof. Dr. Yıldızın Türk Tabipleri Birliği Türk Toraks Derneği Sağlığa Evet Derneği eski Sağlık Enstitüsü Derneği Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Avrupa Solunum Derneği ERS ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği KYÖD gibi kurumlarda üyelik ve görevleri bulunuyor. Prof. Dr. Füsun Yıldız evli ve 2 çocuk annesidir.

unnamed.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.