Süleyman Soylu’dan ‘seferberlik’ mesaj

Süleyman Soylu’dan ‘seferberlik’ mesaj
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da düzenlenen "Salgınla Mücadele Toplantısı"nda ‘sokağa çıkma kısıtlaması’na ilişkin istismarcılara net mesaj verdi. Soylu ayrıca vali ve kaymakamlar için de seferberlik başlatacaklarını söyledi.

Yeni tip Koronavirüs’e ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplu taşımadaki tehlikeye dikkat çekti. Pik saatlerde ulaşım imkanlarının en üst seviyeye çıkması, vatandaşın mağdur edilmemesi ve toplu taşıma araçları içerisindeki, salgının artmasını engelleyecek oranların İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan seviyelerde tutulmasının önemine dikkat çeken Soylu, “Benim tüm belediyelerden bir ricam var" diyen Soylu, "Allah rızası için elbette ki vatandaşlarımıza yardımda bulunmak sevaptır. Ama başka bir sevap da insanların bu salgından korunmalarını sağlamak” dedi.

MUAFİYET MESAJI

Vali ve kaymakamlar için yeni bir seferberlik başlattıklarını vurgulayan Süleyman Soylu, “Tüm gücümüzle sahada olacağız. Gerekirse tek tek arkadaşlarımız kontrol edecek. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kimsenin genel bir muafiyeti söz konusu değil. Muafiyetler zaman ve güzergahla sınırlıdır” açıklamasında bulundu.

İSTİSMARA İZİN YOK

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki muafiyetlerin suiistimal konusuna değinen Soylu, “Turistik faaliyetler kapsamında kısa süreliğine ülkemizde bulunanlar hariç olmak üzere; şimdi ikamet sahibi. Pasaportunu gösteriyor, başımın üzerine pasaportun var. Ama sen ikamet sahibisin, buradaki yerleşiklerin kurallarına tabii olmakla mükellefsin. Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bu işi istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var, acımam da. Çünkü insanlar evde kalacaklar, siz pasaportunuz var diye siz turist kılığında, imkanında bunu istismar edeceksiniz, buna müsaade etmeyeceğiz. Onun için kurallarımız çok net, boşluk bırakmıyoruz"  dedi.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.