Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un Sağlık Durumu Ülkede Endişe Yarattı

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un Sağlık Durumu Ülkede Endişe Yarattı
Kuzey Kore lideri Kim Jong'un sağlık durumuyla ilgili endişeler ülkesinde de artmaya başladı.

Kim'in sağlığıyla ilgili kamuoyundan ender yorum, batı medyasında Kuzey Kore liderinin gözle görülür miktarda kilo kaybettiğini belirtmesinin ardından geldi.

Reuters'ın haberine göre, devlet televizyonu KRT tarafından Cuma günü yayınlanan bir röportajda bir Kuzey Koreli, "Saygın liderimizi bir deri bir kemik görmek insanlarımızın kalbini çok kırıyor. Herkes gözyaşlarına boğulduğunu söylüyor” dedi.

Görüntülerde Pyongyang sakinlerinin, Kore İşçi Partisi'nin (WPK) genel toplantısının ardından Kim ve parti yetkililerinin katıldığı bir konseri sokakta büyük bir ekran izlediği görülüyor.

Ancak yayında, kilo kaybına neyin yol açtığına dair herhangi bir ayrıntı verilmiyor.

Kim'in Kuzey Kore'deki sıkı kontrolü ve halefi için herhangi bir planın olmadığı belirsizliği sonrası uluslararası medya ve uzmanlar onun sağlığını yakından izliyor.

Kuzey Kore'yi izleyen Seul merkezli bir web sitesi olan NK News'in analistleri, Kim'in neredeyse bir ay boyunca halka görünmedikten sonra Haziran ayında yeniden ortaya çıktığında, saatinin eskisinden daha sıkı bağlandığını belirtmişti. Ancak iddialara herhangi bir yorum gelmemişti.

58068793-1624882700-1624882774.jpg

58068794-1624882701.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.