TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Araçlarda ÖTV İndirimine İhtiyaç Var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:  “Araçlarda ÖTV İndirimine İhtiyaç Var”
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, başta ticari araçlar olmak üzere binlerce kişinin aracını yenileceğini ve bu nedenle ÖTV indirimi beklendiğini açıkladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, piyasaların canlanması için ticari araçlar başta olmak üzere tüm araçlar için ÖTV indirimi yapılması gerektiğini kaydetti. Palandöken, bankaların da taşıt kredilerinde elini taşın altına koyarak faizlerde indirim yapmasının yerinde olacağını ifade etti.

Pandemi etkilerinin azaldığı yeni dönemde binlerce aracın yenilenme zamanının geldiğine dikkati çeken Palandöken, "Yeni araç alınmak istendiğinde vergiler ile fiyat neredeyse iki katına çıkıyor. Bu araçların yenilenmesi, pandemide ekonomik olarak zor günlerden geçen esnafa çok daha büyük maliyet getiriyor. Esnafın 2 yıldır durumu ortadayken, önceki yıllarda yapıldığı gibi yeniden araç alımlarında ÖTV indirimi yapılması hem esnafı, hem de piyasaları rahatlatır" dedi.

 

arac-1626861133.png

60453105-1626861018.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.