Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar, İşte O Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar, İşte O Açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sel felaketinden etkilenen Rize'nin Güneysu ilçesinde vatandaşlara sesleniyor.

Cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı Güneysu'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

8 gün aranın ardından yeniden sel ve heyelana teslim olan Doğu Karadeniz'in Rize ve Artvin illerinde felaket yaşanıyor. Rize'deki şiddetli yağışlar nedeniyle şehir adeta göle dönerken, Artvin'de dün saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından sel ve heyelanlar meydana geldi.

KRİZ MERKEZİNDE İNCELEME YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketi Rize'yi ziyaret etti. Kriz merkezinde inceleme yapacak olan Erdoğan'ın Cuma namazı sonrası Rizelilere açıklamalarda bulunuyor.

AFAD TOPLANTISINA BAŞKANLIK EDECEK

Selin vurduğu bölgede incelemelerde bulunacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD koordinasyon merkezindeki toplantıya da başkanlık edecek. Bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alacak.

Erdoğan, Rize'de şiddetli yağış sebebiyle yaşanan sel ve heyelanlar sonrası incelemelerde bulunmak üzere geldiği Güneysu ilçesinde, Merkez Camisi'ne geçti.

Burada cuma namazını kılan Erdoğan'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından, hayatını kaybeden bir vatandaş için kılınan gıyabi cenaze namazına katıldı.

Erdoğan, daha sonra cami çevresindeki vatandaşlarla bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Sevgili hemşehrilerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyoruz. Sözlerimin hemen başında Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Tabi hem Rizeli hem Artvinli kardeşlerimiz, hem de bizler afetler nedeniyle buruk bir bayram geçiriyoruz.

Güneysu'da 210 kilogram yağışın düştüğü bu afet su baskınlarına ve heyelana sebep oldu. Sele kapılan 8 vatandaşımız kaybolurken, 5 vatandaşımız da yaralandı. Kaybolan kardeşlerimizden 6'sının cansız bedenlerine ulaşıldı.

Arhavi'deki afette herhangi bir can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz olmuştur. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Sizlere, tüm Rizeli hemşehrilerime bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Gerek bakanlarım gerek milletvekili arkadaşlarım hemen bölgeye geldiler.

Şu ana kadar ilimizde 328'i arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 2 bin 860 personel ve 705 araç görev yapmıştır. Kapanan 426 yolun hemen tamamı ulaşıma açılmıştır. Afet bölgesinin tamamına su verilmekte olup iletişimde herhangi bir sıkıntı yoktur. İçme suyu hatlarında ve depolarında da herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor.

Gerek AFAD gerekse sosyal yardımlaşma vakfımız vasıtasıyla kira, taşınma ve diğer ihtiyaçlarıyla ilgili gereken tardımlar yapılmaya başlanmıştır. 3 milyon liralık kaynak vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır. 119 köyde binaların hasar tespitleri 2 gün içinde tamamlanmıştır.

Rize'de dere güzergahlarında yapılan çalışmalarda 665 yapı tespit edildi. Bu riskli bölgelerin hızlıca boşaltılmasını sağlarken, diğer taraftan projelerimizi devreye alıyoruz. Selden en çok etkilenen 4 ilçede projelerimizi başlattık. Konutlarımızı inşa edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.