TBB'den Genç Dostu Şehirler Ödülü Akyurt'a

TBB'den Genç Dostu Şehirler Ödülü Akyurt'a
Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık Türkiye Belediyeler Birliği Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisinde Alfa Genç projesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödül aldı.

ATO Congresium’da düzenlenen ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından gelen belediye Başkanları katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Genç dostu, çocuk dostu, yaşlı dostu, kadın dostu, engelli dostu velhasıl insan dostu şehirler kurmalıyız. Cumhurbaşkanı olarak; böylesi bir gençlikle yol yürümekten, bu ülkenin gençlerine hizmet etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum.” dedi.

TBB Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında “Genç Dostu Şehirler ile gençlerimizin hayatını kolaylaştıracak, gelişimlerine katkı sağlayacak projelere imza atılıyor. Sunulan imkanlarla ülkemizin geleceği için verimli çalışmalara imza atmalarını amaçlıyoruz. Ödüle layık görülen proje sahibi belediye başkanlarımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

ALFA GENÇ NEDİR?

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık törenin ardından yaptığı açıklamada ödül getiren projeyle ilgili olarak şunları söyledi “Akyurt Belediyesi olarak ilçemizde teknolojik bir organizasyon programına öncülük edeceğiz. Alfa Genç projemizin merkezinde, bilişim teknolojileri aracılığıyla gençlere bir uygulama ve sosyal mecralar üzerinden ulaşarak, onların Belediyemiz ve STK’lar tarafından yapılan faaliyetlere katılımının sağlanması yer almaktadır. Yapacağımız mobil uygulamayı telefonuna indiren herkes, etkinlik başlatabilecek. Örneğin bir gezi planlaması yapmak isteyen, konser izlemek isteyen kardeşlerimiz etkinliği başlatacak, bunun bildirimi tüm kullanıcılar tarafından görüntülenecek. Organizasyonun gerçekleşmesi için herkes beraber çalışacak. Organizasyon başarıya ulaşırsa başlatıcıya ve katılımcılara puanlar verilecek. Resmî kurumlar da bu programa entegre olabilecek. Projenin hayata geçirilebilmesi için Belediyemiz TBB’den hibe alacak. Ankara’nın kuzeyinde yer alan ve Kuzeyin Yıldızı olarak nitelediğimiz güzel ilçemiz gibi projemiz de adını kuzey yıldızı olan Alfa’dan almıştır. Bu ödüle bizleri layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TBB Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e Akyurtlular adına şükranlarımı sunuyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.