OSTİM Teknik Üniversitesi Çığır Açmak Üzere! Mesleki Eğitimde Liderlik Yolunda!

OSTİM Teknik Üniversitesi Çığır Açmak Üzere! Mesleki Eğitimde Liderlik Yolunda!
OSTİM Teknik Üniversitesi Proje Geliştirme ve Yönetim Ofisi koordinasyonunda yürütülen Ankara Kalkınma Ajansı Pil Tabanlı Fotovoltaik Sistemler Eğitim Tasarım ve Uygulaması Projesiyle mesleki eğitimde çığır açıyor. İşte detaylar...

OSTİM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİMDE ÇIĞIR AÇIYOR!

Sanayi dünyasının üniversitesi OSTİM Teknik Üniversitesi Proje Geliştirme ve Yönetim Ofisi koordinasyonunda yürütülen Ankara Kalkınma Ajansı Pil Tabanlı Fotovoltaik Sistemler Eğitim Tasarım ve Uygulaması Projesiyle fotovoltaik ve batarya sektörüne hitap ediyor. Proje Geliştirme ve Yönetim Ofisi Koordinatörü ve Proje Yürütücüsü Yurdum Hasgül Güvener, projenin OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ortaklığında 18 ay süreceğini belirterek öncelik alanının ileri teknolojilere yönelik mesleki eğitim kapasitesinin arttırılması olduğunu ifade etti. Güvener, projenin nihai hedeflerinden biri teknoloji odaklı güneş enerji sistemlerinin geliştirilmesine ilişkin ihtiyaçlara yönelik çözümler sunmak olduğunu vurguladı. Projenin teknik alt yapı, laboratuvar kurulumu ve eğitim içeriklerinin oluşturulmasından sorumlu proje araştırmacıları Dr. Öğr. Üyesi Belgin Koçak, Dr. Öğr. Üyesi Esra Yükseltürk ve Dr. Öğr. Üyesi M. Cem Çatalbaş uluslararası yetkinlikte bir eğitim verilebilmesi için bir altyapının oluşturulmasını sağlayacaklarını belirttiler. Araştırmacılar, bu eğitim altyapısının yurtdışındaki muadil eğitimler ile rekabet edebilir bir yapıya ulaştırılması ile güneş paneli ve pil sistemleri alanında üretim yapan firmalar için nitelikli ve günümüz rekabet şartlarına uygun bir istihdam sistemi ile girişimci ve yenilikçi ekosistemin güçlendirilmesi hedeflendiğini ifade ettiler.

Kadınlara Öncelik Veriliyor

Projeyle birlikte eğitimcilere eğitim verecek kurum ve eğiticinin donanımlı olmasını sağlamak için yeterlilik çalışmaları yapılması planlanıyor. Proje kapsamında verilecek eğitimlerde kadınlara öncelik verilecek.

Sanayi ve üniversite iş birliği atılımını gerçekleştiren OSTİM Teknik Üniversitesinin projeyle birlikte eğitimlerle sanayi, üniversite ve topluma olumlu yansımaları dolayısıyla iş görenler dâhil eğitim ortamında tüm tarafların olumlu etkilenmesi bekleniyor. Bu kapsamda; meslek liselerimizde eğitim kapsamında ders alan öğretmenlerin öğrencileri, sektörel olarak teknik hizmet sağlayabildiği için güneş enerjili pil üretimi artan şirketler, temiz enerji kullanabilenler projenin eğitimlerinden ücretsiz yararlanabilecekler.

OSTİM Teknik Üniversitesi

Basın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Daire Başkanlığı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.