Cumhurbaşkanı Erdoğan Şişecam Fabrikasında Konuştu! "Türkiye Artık Cazibe Merkezi!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şişecam Fabrikasında Konuştu! "Türkiye Artık Cazibe Merkezi!"
Ankara'da Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli iradenin önündeki engelleri kaldırarak yatırımcılar için Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi. İşte detaylar...

Avrupa’nın en büyük düzcam tesisi haline gelen Şişecam Polatlı Fabrikası'nın yeni üretim hattının resmi açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişecam'ın yaptığı Ar-Ge çalışmalarına yaklaşık 124 milyon lira kaynak aktarıldığını ifade ederek, "Firmamız adına bugüne kadar 3 milyar 856 milyon lira tutarında 20 adet teşvik belgesi düzenledik. Şu an içinde bulunduğumuz bu fabrika için iki adet yatırım teşvik belgesi düzenleyerek 751 milyon liralık yatırımın önünü açtık. Devletimizden aldığını fazlasıyla milletimize geri veren Şişecam dünya çapındaki üretim ağıyla bu destekleri ziyadesiyle hak ettiğini göstermiştir" dedi.

Yaklaşık 12 bin kişiye istihdam sağlayan Şişecam'ın pazar payının 86 yıldır istikrarlı bir şekilde arttığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri var. Türkiye'nin potansiyeline inanan, ekonomimize güvenen tüm yatırımcılarımızın yanında durmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"İHA FİLOSUNU DÜNYANIN 1 NUMARASI YAPACAĞIZ"

Öte yandan milli iradenin önündeki engelleri kaldırarak yatırımcılar için Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Tabanca mermisi bile yapamayan bir ülkeyken bugün kendi füzesini, kendi İHA'sını yapan bir ülke konumuna geldik. Savunma sanayiinde yüzde 80'e varan dışa bağımlılığımızı tam tersine çevirdik. AKINCI ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.