Engelliler Etimesgut'ta Gönüllerince Eğlendi

Engelliler Etimesgut'ta Gönüllerince Eğlendi
Ankara Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin müzikli gösterisi beğeni topladı. Engelli ve aileleri gönüllerince eğlendiler.

Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından "Bizden Sesler Müzik-Eğlence Programı" düzenlendi. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Etimesgut Kaymakamı İzzettin Sevgili, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek eşi Yeşim Şimşek, Engelliler Meclisi Başkanı Ömer Uzun ve bini aşkın engelli ve ailesi katıldı.

Gölbaşı Belediyesi Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) öğrencileri de etkinlikte yer alarak türküler seslendirdiler. Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin müzikli gösterisi beğeni topladı. Engelli ve aileleri gönüllerince eğlendiler.

Programda konuşan Başkan Demirel, engelli ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıran birçok hizmete imza attıklarını belirterek, şunları kaydetti: " İşte bu çalışmalarımızdan sadece birisi; toplumun çok önemli bir kısmını oluşturan, engelli ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıran, rehabilite eden, meslek ve becerilerini geliştiren, sosyal yaşamlarında, aile yaşamlarında kaliteyi arttırmayı hedefleyen “Engelsiz Yaşam Merkezimizdir. Engellileri Denizle Buluşturma Projesi'yle engelli ve ailelerimize her yıl rüya gibi tatil imkanı sunuyoruz. Engellilerin kamuya daha kolay yerleşmesi için Engelli KPSS kursları açıyoruz. Kent Konseyi Engelliler Meclisi'yle engellilerimizi yönetimde söz sahibi yapıyoruz. Binlerce engellimize yaşam desteği sağlıyor, rehberlik hizmeti sunuyoruz. Kişisel bakımını yapacak durumda olmayan engelli ve hastalarımıza evlerinde kişisel bakım hizmeti sağlıyoruz. Engellilerin hayata daha sıkı bağlanmaları için sosyal kültürel etkinlikler düzenliyoruz".

Engelliler Meclisi Başkanı Ömer Uzun da, Başkan Demirel'in engelli ve ailelerine yönelik örnek hizmetler gerçekleştirdiğini, onların yaşam standartlarını yükselttiğini ifade etti.

attachment-54105-0-211b2fb208e3e78d61ebc4baa5ccb709-1638774660.jpg

attachment-54105-1-211b2fb208e3e78d61ebc4baa5ccb709-1638774661.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.