Cumhurbaşkanı Erdoğan: "TL mevduatlar ivmelenerek artacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "TL mevduatlar ivmelenerek artacak"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kur korumalı TL vadeli mevduat uygulamasının başladığı günden itibaren TL mevduatlarında 23,8 milyar liranın üzerinde artış olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kur korumalı TL vadeli mevduat uygulamasının başladığı günden itibaren TL mevduatlarında 23,8 milyar liranın üzerinde artış olduğunu söyledi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber-ATV-A Para-A News ortak yayınında ekonomiye yönelik açıklamalarda bulundu.

“Yeni Ekonomi Programı” ile alınan kritik önemlere ve ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç ve dış politikadaki gelişmeler, terörle mücadele gibi konulardaki soruları da cevapladı.

Programda gazetecilerin, Kur korumalı Türk lirası (TL) vadeli mevduat hesabının açıklanmasının sonrasında TL'nin yaklaşık yüzde 50 değer kazandığının hatırlatılması ve "Böyle bir gelişmeyi öngörüyor muydunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, bu gelişmenin vatandaşların Türk lirasına güvendiğini gösterdiğini, Trabzonlu bir vatandaşın bu konuda, "Ya kaybettim ama Türk lirası değer kazansın yeter bana" dediğini, bunun güzel bir gösterge olduğunu söyledi.

Türk Lirası mevduatların bugün saat 15.00 itibarıyla 23,8 milyar liranın üzerinde arttığı ve ivmelenerek artmaya devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaş şu anda iki garantiye sahip. Bir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, iki, Hazine. Yani vatandaşın kaybı olmayacak" dedi.

Sisteme yönelik 'Vadeden önce para çekilebilir mi?" şeklinde soru geldiğini aktaran Erdoğan, "Evet çekilebilir, bir manisi yok. Daha önceden de belirlendiği şekliyle hesap, vadesiz hesaba dönüşecek. Sen de alman gereken paranı rahatlıkla alacaksın. Ama bir şeye güveneceksin, benim artık kaybım olmayacak." diye konuştu.

İstikrarın sağlanması adına yeni geliştirilen bu aracın Anayasa'ya aykırılık teşkil etmesi söz konusu olmadığını ifade eden Erdoğan, uygulanan ekonomik program piyasalarda güveni artıracağını belirterek, "Kur stabil hale gelmiş olacak. Kurun stabilizasyonu burada önem arz ediyor" dedi.

 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1474443435327242247

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.