Simpsonlar Nasıl Geleceği Tahmin Ediyor? Simpsonlar'ın Büyük Sırrı Çözüldü... O İsim İfşa Etti

Simpsonlar Nasıl Geleceği Tahmin Ediyor? Simpsonlar'ın Büyük Sırrı Çözüldü... O İsim İfşa Etti
"Simpsonlar" dizisi, Donald Trump'ın başkanlığından Kovid-19 salgınına kadar pek çok önemli olayı önceden tahmin etmesiyle biliniyor. Dizinin yazarlarından Al Jean, bu nokta atışı tahminlerin sırrını açıkladı... İşte detaylar.

"Simpsonlar" dizisi, yıllar önce yayımlanan bölümlerinde yer alan tahminleriyle zaman zaman gerçekleşen olaylar karşısında izleyicileri şaşkına çeviriyor. Dizinin yazarları, Donald Trump'ın ABD Başkanı olmasından Kovid-19 salgınına kadar pek çok olayı önceden "tahmin etmiş" gibi görünüyor. Ancak yazarlar, bu başarılarının ardında gizemli bir sır olmadığını belirtiyor.

Simpsonlar geleceği nasıl biliyor Tüyler ürperten öngörülerin sırrı çözüldü

Dizinin senaristlerinden Al Jean, İngiliz bir dergiye verdiği demeçte, bu başarının arkasındaki mantığı açıkladı. Jean, "Eğer 700 bölüm yazıp hiçbir şey tahmin edemezseniz, o zaman oldukça kötü bir yazar olursunuz demektir. Yeterince deneme yaparsanız, hedefi tutturma ihtimaliniz artar," diyerek dizideki tahminlerin sıklığını ve çokluğunu vurguladı.

Simpsonlar geleceği nasıl biliyor Tüyler ürperten öngörülerin sırrı çözüldü

Jean, ayrıca bazı tahminlerin gerçekten de ürkütücü olduğunu kabul ediyor. Özellikle 1996 yılında yayımlanan bir bölümde, Dünya Ticaret Merkezi'ni andıran bir sahnenin, 11 Eylül saldırılarını anımsatması gibi. Bununla birlikte, Jean, bu tür tesadüflerin genellikle bilinçli tahminlerden kaynaklandığını belirtiyor. Yazar, "Stanley Kubrick'in 1968'de '2001: A Space Odyssey' filmini çekerken kullandığı fütürologlar gibi, biz de mevcut bilgilerden yola çıkarak tahminlerde bulunuyoruz," dedi.

Görünüşe göre, "Simpsonlar"ın ileriye dönük tahminler yapma kabiliyeti, yazarların cesur ve yaratıcı tahminleri sayesinde gerçekleşiyor. Ancak hangi hikayelerin gerçekleşmeye devam edeceğini zaman gösterecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.