Ankapark'ta Açılış İçin Hedeflenen Tarih 23 Nisan 2018

Ankapark'ta Açılış İçin Hedeflenen Tarih 23 Nisan 2018
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa’nın en büyük tema parkı olacak ve çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği ANKAPARK'taaçılış için hedeflenen tarihi, 23 Nisan 2018 olarak açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa’nın en büyük tema parkı olacak ve çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği ANKAPARK'taaçılış için hedeflenen tarihi, 23 Nisan 2018 olarak açıkladı.

Ankara turizmine büyük ivme kazandıracak ANKAPARK’taki çalışmaları sık sık yerinde inceleyen ve yetkililerden sürekli bilgi alan Başkan Gökçek, parkta gelinen son duruma ilişkin,“1217 oyuncağın yüzde 60’ının montajı tamamlanarak, kullanıma hazır hale getirildi. Pek çok oyun çadırı ve eğlence grubumuz da tamamlandı. 1 milyon 200 bin metrekare alanda, 2 milyonun üzerinde ağaç ve çalı grubu diktik. Alanın dört bir köşesinde yoğun tempoyla çalışmalarımız sürüyor”dedi.

ANKAPARK'ın, daha şimdiden, Başkentliler başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok bölgesinden gelen vatandaşların büyük ilgisini çektiğini kaydeden Başkan Gökçek,“Burada hem heyecan, hem de eğlence bir arada yaşanacak.Büyük küçük her yaşa hitap eden yüzlerce farklı oyuncağımız var. ANKAPARK'ta herkes, eğlencenin doruğuna ulaşacak”diye konuştu.

-ADRENALİN, NEŞE VE EĞLENCE…

Değişik onlarca oyuncağa, konuklarını da yanına alarak bizzat kendisi de binen Başkan Gökçek,“ANKAPARK, oyuncaklarıyla adrenalin, neşe ve eğlence saçacak”dedi.

1 milyon 200 bin metrekarelik tema park alanına yerleştirilen oyuncaklara ilişkin de bilgi veren Başkan Gökçek’in açıkladığı bu çalışmalardan bazıları şöyle:

-Parkın kimliğiyle bütünleşen ve simgesi haline gelen giriş kapısı tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildi. Bu kapı; Türkiye’nin 13 farklı şehrindeki Selçuklu mimarisinin en seçkin örneklerini taşıyan, tam bir Türkiye mozaiği olarak imal edildi.

-Tema park alanına 23 bin ağaç, 2 milyon 150 bin çalı dikildi.

-110 bin metrekarelik, üzerinde çeşitli eğlence ünitelerinin (kumandalı su botları) yer aldığı havuz ile içinde 120 metre yüksekliğe su ulaştıran, su-lazer-müzik şovunun görsel bir şölenle yapılacağı fıskiye tamamlandı.

- 900 metre ray uzunluğu olan 10 burgulu 35 metre yüksekliğe çıkan roller coaster, dünyadaki emsalleri arasında ‘en’ler arasında yer alıyor. Roller coaster'ın temasına uygun olarak iniş-biniş istasyonu ve bekleme sırasını da kapsayan binası, kullanıma hazır.

-Parkın, gerek kapalı gerekse açık alanlarındaki oyuncakların yüzde 60’ı yerleştirildi.

-10 bin metrekarelik 6 grup farklı temanın yer aldığı dijital oyun alanında yaklaşık 450 oyun ünitesi, ziyaretçilerini hazır şekilde bekliyor. Bu çadıra, arada sırada yetim, öksüz ve engelli çocuklarımız başta olmak üzere, özel günlerde misafirler götürülüp, onlara doyasıya eğlence imkanı tanınıyor.

-Ziyaretçileri bir kanal üzerinde gezdirerek, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesine ait kültürel öğeleri, görsel bir şölen şeklinde her yaş grubundaki insanlara sunacak olan Mini Türkiye Sineması durağında iç mekan temalandırma işlemleri bitirildi ve kanala su dolduruldu. Dış cephe tema imalatı ise yüzde 90 oranında tamamlandı.

-Türkiye'de ilk, dünyada da sayılı örnekler arasında gösterilecek olan labirent bahçe, toplam 3 bin 200 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Labirent bahçe yapımında, toplam 7 bin mavi arizona servisi kullanıldı.

-Açık alanda yer alacak 250 oyuncak, bölge bölge ayrıldı. Bu bölgelerden, içindeki 19 oyun grubunun tema ve peyzaj çalışmaları tamamlandı. 8 oyun grubunun temalandırma çalışmalarında ise son aşamaya gelindi.

-Yönetim binasının yapımı tamamlandı.

-Teknik personelin kullanacağı ve soyunma, giyinme, duş birimleri bulunan bakım atölyesinin yapımı tamamlandı.

-Alanda tur atacak kortej araçları için tasarlanan Kortej Araçları Garajı bitirildi.

-Alanda oluşabilecek yangın vb. felaketlere hızlı müdahale için 2 itfaiye aracı kapasiteli ve 2katlı itfaiye binasının yapımı tamamlandı.

-Alanda oluşabilecek sağlık sorunlarına tıbbi müdahaleler için tasarlanan sağlık ünitesi bitirildi.

-Parkın içinde dolaşımı kolaylaştıracak kara trenin5 durağında temalandırma imalatları tamamlandı.

-“DİĞER OYUNCAKLARIN MONTAJI HIZLA SÜRÜYOR”

“Temalı Sinemalar Bölgesi”ndeki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü,“Lazertag”in iç tema yapım çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Başkan Gökçek, dünyanın en büyükleri arasında yer alan 20 bin metrekarelik dinozor çadırlarının cephe imalatlarının bittiğini, dinozor ormanının çalışmalarının tüm hızıyla ilerlediğini, yüksek sıçrama-rafting -fırlatma koltuğu ve düğüm coaster’ın da montajlarının tamamlandığını ve imalatların yüzde 85 seviyelerine ulaştığını söyledi. Başkan Gökçek’in açıkladığı, imalatları devam eden oyuncaklardaki çalışmalar ve aşamaları da şöyle:

“Otorobot savaşının yaşanacağı bölümün kaba inşaatında son aşamaya gelindi.

Adrenalin ve go-kart çadırında, başta roller coaster olmak üzere oyuncakların temel imalatları, montajları, test sürüşleri ve temalandırmaları tamamlandı.

20 bin metrekarelik çocuk oyun alanlarının bulunduğu çadırlardaki oyuncakların temel imalatları ve montajları tamamlandı, testleri devam ediyor.

Uçan ada, meydan ve fıskiye bölümündeki uçan ada oyuncağı, montajı ve test sürüşleriyle kullanıma hazır. Ayrıca diğer bölümlerdeki çelik imalatları tamamlandı, iç mekanlarda temalandırma, elektrik ve mekanik işler devam ediyor.

Dünyadaki ‘en’ler arasında yer alacak sihirli dönüş hız treninde de montaj tamamlandı , tema çalışmaları devam ediyor.”

-4 BİN 600 ARAÇLIK OTOPARK VE ÖRNEK ENERJİ PROJESİ…

Alana gelecek ziyaretçiler açısından büyük önem taşıyan otopark sorununun çözümü noktasında, girişte oluşturulan 200 bin metrekarelik ve 4 bin 600 araçlık otoparkın altyapı ve zemin iyileştirme imalatlarının tamamlandığını kaydeden Başkan Gökçek, ayrıca dev parkın elektrik ihtiyacının da güneş enerjisinden karşılanacağını söyledi. Başkan Gökçek,“Yani ANKAPARK, kendi elektriğini kendi üretecek. Bu da tema parka, ekonomik ve teknolojik açıdan büyük katkı sağlayacak”bilgisini verdi.

-YABANCI KONUKLAR, ÜNLÜLER VE ÇOCUKLAR…

Başkan Gökçek, özellikle yabancı konukların, ANKAPARK'a büyük ilgi gösterdiğini ve Ankara ziyaretlerinde mutlaka buraya uğrayarak bilgiler aldığının altını çizerek,“Bunun yanında birçok ünlü televizyon sunucusu, sporcu ve sanatçı da ANKAPARK'ı gezerek, oyuncaklara binmek istiyor. Hatta ben de fırsat buldukça onlara eşlik ederek, oyuncaklara biniyor ve yaşanan adrenalinle, eğlenceye ortak olmaya çalışıyorum. Aslında parkımız büyük oranda hazır. Uzmanların, açılış için en iyi tarihin bahar ayları olacağını söylemeleri üzerine, biz de açılış için bir engel olmazsa, 23 Nisan 2018 tarihini hedefledik”diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.