Çalışanlar Dikkat... Tazminatsız Kovulabilirsiniz!

Çalışanlar Dikkat... Tazminatsız Kovulabilirsiniz!
Sosyal Güvenlik Uzmanı çalışanları uyardı. Patrona "sen kimsin" gibi bir yaklaşımın tazminatsız kovulma sebebi olduğunun altını çizdi.

Bursa'da görülen bir iş davasında dikkat çeken bir karar altına imza atıldı. Davanın ayrıntılarına değinen Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 5 yıl 9 ay boyunca özel sektörde bulunan bir iş yerinde çalışmakta olan işçinin, yine aynı yerde istihdam eden kardeşiyle işverenin tartışmasına dahil oldu diyen Erdursun;

Tartışma esnasında işverenin işçiye "sen karışma" dediğini, ardından ise işçinin "sen kimsin" çıkışında bulunduğunu aktararak; İşverenin bu üslupla yaklaşan işçiyi tazminatsız işten çıkardığını ifade etti. Bunun ardından yargı yoluna başvuran işçinin, Bursa İş Mahkemesi'nde görülen davayı kazandığını ve tazminatını aldığını; fakat işverenin davayı bir üst mahkemeye taşıdığını; İstinaf mahkemesi olarak davayı üstlenen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi konuyla ilgili şaşırtan bir karar altına imza attı.

"Sen kimsin" gibi bir üslubun otorite sarsıcı ve işverene karşı sataşma niteliği taşıdığının altını çizen mahkeme, kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddine karar verdi. Bu kararın ilk emsal olduğunu dile getiren Erdursun, çalışanlar hakkında uyarıda bulundu. Erdursun, "Patronunuza sakın 'sen kimsin' demeyin. Tazminatsız kovulabilirsiniz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.