KEDEM (Keçiören Eğitime Destek Merkezi) öğrencilerinden Cumhurbaşkanı'na mektup

KEDEM (Keçiören Eğitime Destek Merkezi) öğrencilerinden Cumhurbaşkanı'na mektup
Cumhuriyet Haftası dolayısıyla Mevlana Kültür, Kongre ve Spor Merkezi’nde ‘Cumhuriyetin Liderleri Anlatılıyor’ konulu etkinlik düzenleyen Keçiören Belediyesi, KEDEM (Keçiören Eğitime Destek Merkezi) öğrencilerine Atatürk döneminden başlayarak...

Cumhuriyet Haftası dolayısıyla Mevlana Kültür, Kongre ve Spor Merkezi’nde ‘Cumhuriyetin Liderleri Anlatılıyor’ konulu etkinlik düzenleyen Keçiören Belediyesi, KEDEM (Keçiören Eğitime Destek Merkezi) öğrencilerine Atatürk döneminden başlayarak İsmetİnönü, TurgutÖzal, Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Turgut Özal dönemlerini anlatarak parlamenter sistemde devlet reisliği yapan liderleri tanıttı. Etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise ayrı bir parantez açılarak ‘Yeni Türkiye’nin kurucusu sıfatıyla modern yönetim sisteminin öncüsü ve ilk lideri olduğu bilgesine yer verildi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise KEDEM öğrencileri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazılan mektupları iletme sözü verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ‘KEDEM EĞİTİM PROGRAMI’NDA

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın öncülüğünde 2010’da eğitim vermeye başlayan KEDEM (Keçiören Eğitime Destek Merkezi), eğitim programına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ekleyerek, cumhuriyetin yetiştirdiği tüm liderlerin anlatılmasında öncü oldu. Mevlana Kültür, Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle İsmetİnönü, TurgutÖzal, Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Turgut Özal gibi önemli liderlerin parlamenter sistem içerisindeki yaşadığı sistem tıkanıklığına vurgu yapıldı.İstiklal mücadelesinin bir bağımsızlık mücadelesi olduğu kaydedilirken, bir yönetim sisteminin yerleşmesi için belirli bir sürece ihtiyaç duyulduğu belirtilerek ‘Başkanlık Sistemi’ tanıtıldı. Bu kapsamda yeni neslin milli değerleri öğrenmesi için azami gayret gösteren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Cumhuriyet Haftası dolayısıyla KEDEM öğrencileri tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazılan mektupları ileteceğini belirtti.

MEKTUPLARI BAŞKAN AK İLETECEK

Öğrenciler tarafından yazılan mektuplardacumhuriyetin​önemine vurgu yapılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sevgi ifadeleri de yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazılan mektuplardan birini seçerek kürsüden okuyan Başkan Ak, bütün mektupların Cumhurbaşkanına iletileceğini belirterek öğrencilere söz verdi. Başkan Ak’ın okuduğu mektupta şu ifadeler yer aldı: “Merhaba Cumhurbaşkanım. Sizinle tanışmak çok isterim. Siz de bizim için çalışıyorsunuz. Size çok teşekkür ederim. Ülkenin gelişimi için çok çalışıyorsunuz. Sizin de vaktinizi almayalım. Allah size uzun ömürler versin. Bir gün mutlaka sizi görmek isterim, saygılarımla.”

YENİ NESİL, YENİ TÜRKİYE’Yİ ÖĞRENİYOR

Keçiören Belediyesi bünyesinde 2010 yılında eğitime destek vermek için kurulan KEDEM’in, vatanına ve milletine bağlı, tarihini iyi bilen bir nesil yetiştirmek için eğitim programında her zaman milli unsurlara yer verdiğini kaydeden Başkan Ak, “Cumhuriyet Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yazdıkları mektupları bana getiren öğrencimiz, mektupları iletmem için benden söz aldılar. Kaleme alınan mektupların bazılarını incelediğimde Cumhurbaşkanımıza yönelik sevgi ve hayranlık ifadeleri gözlemledim. ‘Yeni Türkiye’ yolunda tarih yazan liderimizin çocuklarımız tarafından tanınıyor ve biliniyor olması beni ziyadesiyle mutlu etti. Yeni yönetim sistemimizi öğrenen, milli şuura sahip nesiller yetiştirdiğimiz sürece Cumhuriyetimiz baki kalacaktır” diye konuştu.​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.